Termékek és rendszerek  /  Lindab Seamline korcolt fedések

Korcolt lemezfedések

A mai fémlemezes tetőfedési technológia kifejlődése a XIX. században kezdődött, de az acélt, mint tetőfedő anyagot sokkal régebb óta használjak. Azokban az esetekben, amikor a tető különleges hangsúlyozása szükséges, és a hagyomány megőrzésén is van hangsúly, a korcolt acéllemezes technológiát javasoljuk. Ez nem csupán jellegzetes külsőt ad a tetőnek, hanem kiváló vízzáróságú és teherbírású fedést eredményez, ami a szél hatásának fokozottan kitett tetőknél különösen fontos szempont lehet. Az állókorcos tető hosszú vagy rövid lemezekből fektethető. Az, hogy melyik technikát választja, a tető hajlásszögétől vagy az elérni kívánt hatástól függ.

A Lindab termékportfóliójában két korcolt lemezfedés termékkört gyárt és forgalmaz, mely a tető- és falidomok változatos formáihoz ajánl minden körülményre átgondolt síklemez fedés megoldást.

Az egyik az SRP Click: mely kemény lemezből készül gyári előkorcolással, gyors- és egyszerű kivitelezést tesz lehetővé, viszonylag egyszerű tetőformákhoz ajánljuk. Árfekvését tekintve kedvezőbb, mint a PLX termékkörünk.

A másik a PLX lágylemez fedés, mely gyári profilozással vagy helyszíni profil előkorcolással készülhet. Összetettebb formákat is könnyedén le lehet fedni ebből a termékből, nagy tapasztalatú bádogos mestert igényel ennek a terméknek a feldolgozása.

Bővebb szakmai ismereteket és termékválasztékot az egyes termékcsaládoknál találja.