Termékek és rendszerek  /  Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas

Lindab burkolati rendszerek vasbetonvázas csarnokokhoz

A Lindab által gyártott és forgalmazott vékonyfalú acél lemeztermékek, burkolatok (Coverline termékcsoport) és könnyűgerendák (Construline termékcsoport) széleskörű kínálata nemcsak az acél főtartóval épített csarnokokhoz biztosít gazdaságos és műszakilag kiváló másodlagos tartó- és burkolati rendszereket, hanem az előregyártott vagy monolit vasbeton vázas épületek, csarnokok építése esetén is.

A vasbeton vázas csarnokokhoz tipikusan a következő másodlagos tartó- és burkolati rendszerek alkalmazhatók:

a) Magasprofilú trapézlemez és lágyfedés; minimális hajlás esetén is (3%);

b) Z-szelemensor és trapézlemezes burkolat (egyrétegű; ill. kétrétegű hőszigetelt), legalább 10% tetőhajlás esetén;

c) Z-szelemensor és szendvicspanel burkolat, legalább 7% tetőhajlás esetén.

A funkcionális, technológiai és esztétikai igények függvényében könnyedén kiválasztható a műszakilag és gazdaságilag is legmegfelelőbb megoldás.

A Lindab-burkolati rendszerek vasbeton vázas csarnokokhoz való illesztését, betervezését és beépítését segíti az a szakmai anyag, amelyet a Lindab Kft. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszéke valamint Magasépítési Tanszéke, a Tartóterv Kft. és az ASA Kft. közös munkájának eredményeként készült el.

Ez a szakmai összeállítás magában foglalja az előregyártott vasbeton pillérvázas főtartók méretezéséről készült bevezető értekezést, a Lindab vékonyfalú tartószerkezeti elemek statikai tervezésének hátterét, a Lindab burkolati rendszerek épületfizikai méretezésének szempontjait, valamint konkrét mintacsarnok tervein keresztül mutat be szerkezeti megoldásokat, amelyet hasznosan fel lehet használni új épületek tervezésekor.