Termékek és rendszerek  /  Lindab Construline falváz-rendszer

Lindab Construline falvázrendszer, perforált Z-C-U profilok

A Lindab által gyártott, perforált gerincű HRY-C és HSKY-U profilok tökéletes alkotóelemei az 1-2 szintes könnyűszerkezetes épületek külső teherhordó falának, illetve a többszintes (vasbeton vagy acél szerkezetű) magasépületek vázkitöltő falának. A szelvények gerincében az egymástól eltolt, résszerű lyukak megnövelik a hővezetés úthosszát, ezáltal számottevően javul a teljes falszerkezet hőszigetelése, az eredő hőátbocsátási tényező a perforáció kedvező hatása miatt kb. 1,5-szer alacsonyabb!

Emellett a tüzihorganyzott acél alapanyagnak köszönhetően szavatolt a nagy teherbírás és a hosszú élettartam.

A falszerkezet tartóváza könnyen és gyorsan szerelhető, a külső homlokzati burkolat pedig teljesen szabadon választható, az építtetői igényeknek megfelelően lehet Lindab külső falkazetta, táblás hőszigetelés vékonyvakolattal, homlokzati téglafal vagy bármilyen szerelt falburkolat.

Újdonság egy olyan műszaki és gazdaságossági összehasonlító elemzés, amely 9 féle rétegfelépítésű, 4 féle hőszigetelő képességű falszerkezeti, gyakorlati példát mutat be több értékes paraméter szerint. Az összehasonlító elemzés alapját Dr. Tóth Elek DLA: Lindab Construline perforált bordákkal kialakított homlokzati falak összehasonlító elemzése (2013) c. tanulmány képezi.

Az összehasonlító elemzés mellett egy értékes új tervezői szoftver, a Construline Hő- és Páratechnikai kalkulátor, amely automatikus számol minden falszerkezeti értéket és egy egyedi páranyomási-esési görbét is feltüntet.