Termékek és rendszerek  /  Alacsonybordás trapézlemezek

Lindab Trapézlemezek

A Lindab által gyártott és forgalmazott acél trapézlemezek, hullámlemezek képviselik a könnyűszerkezetes burkolati rendszerek alapját. A hengersoron profilozott trapézlemezek alapanyaga minden esetben tűzihorganyzott, nagyszilárdságú acéllemez. Az egyedülállóan széles profilválasztékban mindig megtalálható az optimális termék, funkciótól (tetőhéjazat, falburkolat, teherhordó magasbordás profil), környezeti viszonyoktól (kültéri vagy beltéri), teherbírási igénytől és esztétikai megjelenéstől (bevonat, szín) függően.

Tető- és falburkolati lemezek

A Lindab trapézlemezek gazdaságos és biztonságos megoldást, fedést kínálnak új épületek és felújítások tető- és falburkolataihoz, valamint homlokzatokhoz és válaszfalakhoz egyaránt. A tetőhéjazati trapézlemezeknél fontos a tetőhajlásszög és a profilméret összehangolása, ki kell emelni a Lindab tetőprofilok biztonságos, vízorros oldalsó illesztését, valamint merev bordázatát, ami szereléskor előnyös (járhatóság). A falburkolati lemezek esetén többféle variációs lehetőséget nyújt a függőleges, vízszintes vagy akár átlós bordairány, a „design” mintázatú profil lehetősége, valamint a színekkel való játék (a takarószegélyekkel együtt).

Teherhordó magasbordás trapézprofilok (magasprofilok)

A Lindab magasbordájú trapézlemezek, röviden „magasprofilok” fô felhasználási területe az ipari csarnokok másodlagos teherhordó szerkezete. Leggyakoribb alkalmazása a záró födémek teherhordó lemezeként (kishajlású tetőknél egyrétegű, lágyfedésű tetőhéjazatok, míg nagyobb tetőhajlás esetén kéthéjú, alacsony bordás felső trapézlemezes rétegrend elemeként), valamint közbenső vasbeton födémek bennmaradó zsaluzataként történik. Ezen kívül kiválóan alkalmasak száraz technológiájú könnyűszerkezetes födémek végleges teherhordó lemezeként is, vagy felújításoknál (pl. vendégfödém, utólagos galériaszint stb.).

A széles kínálatból a megfelelő méretű és vastagságú magasprofil kiválasztása statikai méretezéssel történik a fesztávok és terhelések függvényében. Az LTP85 és az LTP150 magasprofilok gyártása a biatorbágyi gyártelepen történik.