Szoftverek

A Lindab többféle saját fejlesztésű szoftvert bocsát a felhasználói rendelkezésére, a termékeink és rendszereink kiválasztására, méretezések megkönnyítésére. A programok és alkalmazások segítik a tervezők, kivitelezők, megrendelők munkáját a kiválasztástól, a dokumentáció elkészítéséig.

Korábban ez alatt a menüpont alatt találta a lindab szoftverek letöltési lehetőségét. 2018-ban átkerült a szoftverek nagyrésze az Information Gateway oldalunkra.

Az Information Gateway oldalon talál több webes alkalmazást is, melyek alkalmazásához nem kell regisztrálnia, ezért hogy megkönnyítsük a munkájukat, a legnépszerűbb alkalmazásainkat alább felsoroljuk:

Lindab profilok műszaki adatait tartalmazó webes alkalmazás: Link

Lindab trapézlemez kalkulátor: Link


További webes alkalmazások: Link


Letöltést igénylő, de licensz nélküli szoftverek:

- AutoCAD Library: Lindab AutoCAD library a korábbi Autodesk AutoCAD RainlineTLB és ConstrulineTLB könyvtárak elemeit vonja össze. Ebben a könyvtárban egyesítettük Autodesk AutoCAD felhasználóink részére a termékeinket dwg formátumban. A Magyaroroszágon elérhető profilozott lemezek, Z-C-U gerendák, szegélyek és szendvicspanelek rajzai dwg formátumban ezen portálon, a Letöltésekben találhatók

- RevitLibrary: RevitLibrary egy hasznos eszköz építészeknek és tervezőknek, akik RevitArchitecture és Revit Structure programokkal dolgoznak. Lindab Construline könnyűszerkezetek tervezéséhez tartalmaz nagyszámú oszlop- és keretszerkezeti elemet. A könyvtárban találhatóak továbbá 2D-elemek is (részletek) melyek csomóponti részletekhez használhatóak. Továbbá egy kiegészítő fejlesztés is belekerült az programba, hogy segítsen választani a csomagba bekerült, előre definiált Lindab falszerkezetek közül. A kiegészítő fejlesztésnek köszönhetően akusztikai- és tűzvédelmi igényeket, illetve fal magasságot lehet megadni. Amikor egy lehetséges fal kiválasztásra kerül, annak típusa és részletei automatikusan megjelennek.

Letöltést igénylő, licensz igényes szoftverek:

- Lindab StructuralDesigner: A Structural Designer egy Eurocode szabványon alapuló méretező program trapézlemezekhez, hidegen hajlított szelvényekhez és kalapprofilokhoz. A Lindab teljes profilválasztéka megtalálható a programban.

A programban van egy beépített modul, mellyel hózugterhelést lehet megadni, és a számítás eredményeit teherbírási- (ULS) és használhatósági határállapotok (SLS) szerint lehet megjeleníteni.

Megjegyzés: Korábban ezt a szoftverünket DimRoof néven ismerhették, melyet 2016.01.01-től nem fejlesztünk és nem támogatunk. A DimRoof-fal történő méretezési eredményekért a Lindab nem vállal felelősséget.

Magyar nyelvű szoftver használati útmutató: link

Letöltési lehetőség Information Gateway regisztráció után: link

Továbbra is innét, a Tervezői Portálról tölthető le az SBS Soft szoftver

Az SBS Soft egy önállóan működő program.

Az SBS Soft programban megadhatók az épület paraméterei, burkolati anyagai, hőszigetelési igénye, nyílászárók helyzete a rendszer szabályainak a korlátjaival. A program automatikusan generálja a betáplált paraméterek alapján az épületet; alaprajz, nézetek, metszet, csomópontok és 3D-s nézetek készíthetőek engedélyezési tervdokumentációhoz. Saját nyomtatási lehetősége van, de a modell DXF formátumban kimenthető, és tovább rajzolható például AutoCAD programmal.

Telepítő file Windows XP-hez: link

Telepítő file Windows 7-8-10-hez: link

Telepítés utáni első indításkor egy regisztrációs ablak nyílik, amelynek bal alján lévő „sorozatszámot” kérjük elküldeni a tervezoiportal@lindab.com e-mail címre, amire válaszul küldjük meg a futtatáshoz szükséges indítókódot.